2018-01-16 10:19:29• hírek • Bede Emőke

Akár már jövő télen szánthatjuk a havat a lunaforrási sípályán

Suior lesiklóinak biztonságossá tétele nagy erőkkel zajlik.
Suior lesiklóinak biztonságossá tétele nagy erőkkel zajlik.

Hosszas várakozás után végre beindulhat a lunaforrási (Luna Ses) sípálya. A tervek szerint jövőre már meg is nyitná kapuit a téli sportok szerelmesei előtt.

A Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat tájékoztatása szerint a mentőszolgálat munkatársai jelenleg a Máramaros megyei kollégák oldalán segédkeznek a suiori sípályánál és igyekeznek minél több tapasztalatot szerezni, amit majd Lunaforráson kamatoztathatnak. A szakemberek jelenleg különféle jelzőtáblákkal és biztonsági elemekkel látják el az ottani pályát.
 

Mint a Szatmár.ro kérésére Boér Ádám, a Szatmár Megyei Hegyimentő Közszolgálat vezetője elmondta, a prioritási lista élén a biztonság áll, ezért igyekeznek mindent elkövetni annak érdekében, hogy a lehetséges veszélyforrásokat kiiktassák. Sőt mi több, Boér Ádám arról is beszámolt, hogy a lunaforrási pálya akár már 2018 decemberében beindulhat.
 

A sípálya nyomvonalának kialakítása nem volt egyszerű feladat, hiszen az itt elterülő erdő fái a a nemzeti erdészeti alap részét képezték. Egy tavaly októberi döntés értelmében azonban lehetségessé vált a fák kitermelése, így a nyomvonal létrehozásához is nekiláthattak. Ha az időjárás is kedvező lesz, akkor az erdészeti munkálatok már tavasszal befejeződhetnek. A korábbi tervek szerint a pálya piros jelzésű, azaz közepes nehézségű lesz, a felvonó pedig a 650 méteres pontról indul majd, hogy elérje a Kisköves csúcsot. A végállomás tehát 1200 méteren lesz. A pálya szélessége általában 40 méter körül várható, azonban néhány helyen eléri majd a 60-70 méteres szélességet is.


Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a téli sportok szerelmesei már 2018 decemberében felszánthatják a friss lunaforrási havat. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: